Понеделник 1-ви Май 2006 22:00 ч.
Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow
Клуб Народни танци

Създава се танцов състав за народни танци с оглед възпитаване на младите хора в духа на българските традиции и фолклорна музика, както и за съхраняване и популяризиране на танцовото изкуство. Изучават се фолклорни популярни хора и танци от всички краища на България. .

Основни изяви на състава са по време на традиционните училищни празницил Клубът е в партьорство с Гимназия "Яне Сандански", където в съвместна концертна изява съставите се надиграват.

За Клуба

Клуб Народни танци разполага с мъжки и  женски тракийски носии.

.Група ученици, които изявиха желание да усвоят част от българския фолклор, усърдно изучават хора от различни краища на България. Подготвени са 3 танца представени на концерта в Модерен театър по случай патронния празник на училището, както и още две танцови хора и една ръченица представени като част от спектакъла на 12 клас „Един ден ученик в 2АЕГ“.

Забавлявайки се и тренирайки усърдно учениците се потопиха в колорита на българските народни ритми.

Учениците редовно се събират в малкия салон на училището, правят разгрявка за начало, а след това пускат музиката и започват да танцуват любимите си хора, разучават нови стъпки и най-вече се забавляват под ритъма на народната музика. По този начин, освен че поддържат добра форма, опознават и по-добре духа на бълграския народ и традиции, които никога няма да угаснат докато има млади хора като тези в клуба, които обичат и се забавляват с народните танци.Клуб Народни танци