Понеделник 1-ви Май 2006 22:00 ч.
Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow
Клуб Изкуство

Клуба развива талантите на учениците в сферата на изобразителното изкуство.

Организира изложби и пленери съвместно с ученици от Гимназия "Яне Сандански".

За Клуба

Мотото на клуба е "Изкуството и красотата ще спасят света".

Участниците в клуб Изкуство си поставят за задача:

Формиране на естетическа култура и духовна наслада от общуването с изкуството, природата, с историческите паметници и духовното наследство на българите
Запознаване с историята на различните изкуства и с културата на различните региони като възможност за междукултурен диалог в условията на глобализиращия се свят
Развитие на интереси, заложби и таланти.

Дейности:

1. Организиране на училищни изложби
2. Провеждане на 2 пленера с маршрути:
Мелник – Ржоженски манастир – Гоце Делчев – Ковачевица – Лещен  - 05-07.11.2009 г.
Доспат – Ягодинска пещера – Триград – Мугла – Буйнова – Смалян – месец април 2010 г.
Ученически изложби на ул. Шипка № 6, София.


Творбите на учениците от клуб Изкуство ще бъдат използвани за естетизация на вътрешната училищна среда във Втора Английска Езикова Гимназия „Томас Джеферсън“ и създаване на постоянна изложба с ученически творби. Изложбата включва живопис, графика и фотография.


По време на пленерите учениците се запознаха с архитектурата и природните дадености на посетените места. Видяха къщи в типичев възрожденски стил. Научиха се на вярно изобразяване на перспективата от натура и осъвършенстваха различни техники и художествена фотография.


Участниците в клуба постигнаха умения за изграждане на вярна преценка и овладяха видовете живописни и графични тънкости при работата си с пастел, акварел, темпера, въглен и креда. Всяка художествена творба отразява емоционалното преживяване на ученика-творец с българската история и природа.