Понеделник 1-ви Май 2006 22:00 ч.
Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow
Мажоретен състав

Мажоретния състав е сравнително нов във Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън". Но няма тържество, съзтезание, турнир или празенство, на което те да не са част от създаване на настроението, така необходимо за съответния случай.

Партньори на мажоретките от Втора Английска Езикова Гимназия "Томас Джеферсън" са и мажоретките на Гимназия "Яне Сандански” гр. Сандански.

За Мажоретния състав

Целта е мажоретният състав е да се  превърне в емблема на спортните отбори и турнири на спортните клубове по футбол, баскетбол и волейбол.

Мажоретният състав взима участие във всички състезания, в които участват останалите спортни клубове. Освен това участват и на всички празенства на гимназията.

За да има добър мажоретен състав се изисква и доста усилия и много тренировъчна дейност.

Тези красиви момичета отделят много от свободното си време, за да създадат един танц доставящ удоволствие и настроение при различните мероприятия..

Изиква се не само съставяне и обсъждане на хореографията и музиката, а и усилена тренировка върху:

Изпълнителско майсторство – позиция на ръцете, китките и краката

Работа върху композиция и композиция с музика, затвърдяване и усъвършенстване на композиция, оргиналност, динамика и артистичност

Изпълнителско майсторство свързано със скокове, синхрон и работа с помпони

Композиция – танц с помпони, танц без уред

Усъвършенстване на танц без уреди – динамика, синхрон и артистичност

Усъвршенстване на танц с помпони – динамика, синхрон и артистичност

Мажоретният състав на Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън" все повече се усъвършенства и ни радва със създаването на добро настроение при всички важни за училището мероприятия.

 

 

 


 


Ecotourism