Понеделник 1-ви Май 2006 22:00 ч.
Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow
Клуб Баскетбол

Учениците на Втора Английска езикова гимназия "Томас Джеферсън" обичат баскетбола като спорт и с любов тренират и провеждат турнири по баскетбол и се радват на спечелените купи.

Партньори в спортните състезания е и отбора на Гимназия "Яне Сандански” гр. Сандански.

За клуба

Целта на клуба е развитие на спортната и физическата  активност на младите хора, формиране на нагласи за  здравословен  начин на живот и важни личностни характеристики.

Баскетболния отбор включва ученици от, 10 и 11 клас.

Провеждат се редовно тренинги и спортните турнири.

На 28.01.2010 г. се проведе и баскетболна среща между отбора на 2 АЕГ "Томас Джеферсън" и отбора на ПГ ”Яне Сандански” гр Сандански в София - в салона на 45 ОУ. Залата беше изпълнена до краен предел с ученици и от двете гимназии, очакващи приятни емоции, както и се получи.

Мачът се състоеше от две части по 15 минути. След снимките за спомен, играта започна. Интригата беше само в първите минути. След няколко ефекти изпълнения на Христофор Пешлеевски и Антонио Николов, включително и неговата забивка, столичани, сиреч, ние, натрупаха преднина. Полувремето завърши при резултат 46:25.

След почивката, въпреки промените в състава, разликата продължи да нараства, най-вече заради добрата комбинативна игра от играчите ни, като в крайна сметка мачът завърши при резултат 83:49 в наша полза.

Въпреки че накрая имаше победители и победени, целта на срещата беше изпълнена, а именно да зарадва зрителите и да покаже, че спортът може да сближава хората.

Участниците в отбора споделят - "Баскетбола е нещо повече от любим спорт за мен." И не случайно 2АЕГ "Томас Джеферсън" не един път е била шампион в баскетболните турнири и на на много приятелски срещи е печелила първо място..