Понеделник 1-ви Май 2006 22:00 ч.
Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow
Клуб Театър Ню Глоуб

Клуба продължава традицията на училището в областта на Шекспировия театър и популяризира театралното изкуство на училищната сцена с постановки на английски език..

Тази година младите артисти представиха през декември Коледна постановка – „Кошмар преди Коледа” на Тим Бъртън по мотиви от „Коледна приказка” на Дикенс и "Deidre (an Irish saga)", както и "Cinderrella story (modern version)" на 29.06.2010 г.

За Клуба

Мотото на клуба е "Английският език – мост към културата на стара Европа".

В клуба участват ученици от 8, 9, 10 и 11 клас. Идеята е да се представят постановки на английски език от учениците, като по този начин се създава възможност за стимулиране и развитие на интересите и дарбите, както и възможност за по-задълбочено, разностранно и интерактивно изучаване на английски език. Учениците имат възможност да се запознаят и с професията на артиста, режисьора, сценариста, художника и оператора и да формират представа за театрознание.

Целта на клуба е да се предостави сцена за творческа изява на ученици с артистични заложби и интереси в областта на езиковата култура, класическата английска литература и непреходните човешки ценности.Дейности:

1. Коледна постановка – „Кошмар преди Коледа” на Тим Бъртън по мотиви от „Коледна приказка” на Дикенс - 22.12.2009 г.
2. Deidre (an Irish saga) и Cinderella story (modern version)- 29.06.2010 г.


 

 Клуб Театър Ню Глоуб

 

 

Cinderella