Понеделник 1-ви Май 2006 22:00 ч.
Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow
Клуб Арт Театър

Клуба съхранява традиционната ежегодна изява на ученици от 12 клас на Втора Английска Езикова Гимназия "Томас Джеферсън" чрез излъчване на спиктакъл през месец май.

Спектакъл на тема "Един ден ученик в 2АЕГ" е винаги очакван с интерес от всички ученици на гимназията и е елемент от ритуализацията на дейностите по изпращане на зрелостниците. Така учениците изразяват своите мисли и чувства, както и усещането за неповторимата индивидуалност на Втора Английска Езикова Гимназия "Томас Джеферсън".

За Клуба

Мотото на клуба е "Изкуството - да мислиш, да чувстваш, да обичаш".

Учениците участващи в клуб Арт Театър са от 12 клас където развиват своите интереси, дарби и творческо мислене чрез своята традиционна постановка, както и да оставят своето послание на учениците след тях.

Тази година випуск 2010 излъчи своя спектакъл на 10 май в театралния салон на читалище "Г. С. Раковски".

Сценарият, режисурата, артистичният състав, декорите, костюмите, се реализират от зрелостниците.

Като застъпва основната идея - свободата ще формира отговорност - клубът възпитава естетически усет, но и усещането за уникалност, както и за екипност. Създава също и духовна наслада от съприкосновението с изкуството. Принадлежността към училищната институция се проявава чрез чувствени, инициативни, действени млади хора.