Понеделник 1-ви Май 2006 22:00 ч.
Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow
Академия Спорт

Сформиране на клубни отбори по футбол, баскетбол, волейбол, плуване, тенис, шах , мажоретен състав и ангажиране на младите хора в тях като алтернатива за свободното време и личностно развитие.

Партньори в спортните състезания са отборите на Гимназия „Яне Сандански” .

За Академията

Целта на академията е развитие на спортната и физическата  активност на младите хора, формиране на нагласи за  здравословен  начин на живот и важни личностни характеристики.

Академията обхваща 7 клуба - Клуб Футбол, Клуб Баскетбол, Клуб Волейбол, Клуб Плуване, Клуб Тенис, Клуб Шах и Мажоретен състав.

Клубовете от Академия Спорт имат за цел организиране на спортни състезания и развиване на уменията за работа в екип, спортна амбиция и дисциплина, физическа активност и самодисциплина, формиране на умения за здравословен начин на живот и запазване на доброто физическо и психическо здраве на учениците.
За клубовете

  • Футбол
  • Баскетбол
  • Волейбол
  • Плуване
  • Тенис
  • Шах
  • Мажоретен състав
icon 1

Клуба организира футболни срещи между отборите на Втора Английска Езикова Гимназия "Томас Джеферсън" и гимназия „Яне Сандански” на ниво паралелки за 10 и 11 клас. Футболните срещи ще се проведат в Сандански. Предвидени са екипи за отборите и награди за отборите-победители.

icon 2

Клуба организира баскетболни срещи между отборите на Втора Английска Езикова Гимназия "Томас Джеферсън" и гимназия „Яне Сандански” на ниво паралелки за 10 и 11 клас. Баскетболните състезания ще бъдат в София, като за целта са наети спортни зали. Предвидени са екипи за отборите и награди за отборите-победители.

icon 3

Клуба организира волейболни срещи между отборите на Втора Английска Езикова Гимназия "Томас Джеферсън" и гимназия „Яне Сандански” на ниво паралелки за 10 и 11 клас. Волейболните състезания ще бъдат в София, като за целта са наети спортни зали. Предвидени са екипи за отборите и награди за отборите-победители..

icon 4

Тренировките по плуване се провеждат два пъти седмично в плувния басейн на Професионална гимназия „Хенри Форд”. Участие на отбора по плуване в съвместни тренировки и състезания в Сандански. Закупуване на карти за басейна.

icon 5

Тренировки веднъж седмично на тенис корта в Горна Баня. Закупуване на карти за тенис корта. Развитие на двигателните способности, концентрацията, физическото здраве и спортно-логическото мислене.

icon 6

Възприемане и усвояване на правилата на играта шахмат. Развитие, практикуване и популяризиране на спорта сред учениците. Целта на клуба е чрез интелектуалната игра да се развива логическото, математическото и изследователското мислене на младите хора. Провеждат се он-лайн игри на шах. През пролетната ваканция учениците от Гимназия „Яне Сандански” ще участват в турнир по шах, организиран от Втора Английска Езикова Гимназия "Томас Джеферсън" в София. Ще бъдат поканени и отбори по шах на други столични училища. .

icon 7

Целта е мажоретният състав е да се превърне в емблема на спортните отбори и турнири на спортните клубове по футбол, баскетбол и волейбол. Мажоретният състав ще взима участие във всички състезания, в които участват останалите спортни клубове. Мотивацията за участие в спортните събития ще бъде свързана със съпричастността в училищните изяви и ритуализиране на училищния живот.