Арт академия

Арт академияобхваща пет клуба и всички онези ученици, които искат да творят или да развиват своите интереси, дарби и таланти като ползват професионална информация с идеята не само да научат нещо ново, но и да направят училищната среда по-привлекателна и по-атрактивна, а живота си - по интересен.

Клуб "WEB дизайн"

Участниците в този клуб са разделени на две групи с ръководители Мария Николова - преподавател по английски език - и Атанаска Веселинова - преподавател по информатика и информационни технологии. Заниманията се провеждат един път седмично в рамките на два часа в мултимедийния кабинет. Пред уеб дизайнерите стои амбициозната задача да изградят презентативен сайт за клубната дейност на училището. Или казано с други думи, тук ще се публикуват идейните проекти на всички останали академии. По пътя към реализацията на заданието участниците в клуба получават нови знания и развиват уменията си за работа със съвременен софтуер като използват както познанията си по английски език, така и достиженията на новите технологии и комуникации. Едновременно с това имат възможност и успешно създават различни проекти: на коледни картички, календари и визитни картички на своите преподаватели. Предстои издаването на WEB страница за лично портфолио. Част от проектната работа на клуба можете да видите вече и в Интернет.

Клуб "Изкуство"

Не е изненада, че точно младите художници от 2 АЕГ - участници в клуба - са избрали за свое мото познатата мисъл: "Изкуството и красотата ще спасят света" . Техни ръководители, наставници и приятели са Л. Почеканова и Ив. Илиев. И защото вярват в истиността на избраните от тях думи, и защото обичат българската природа и историческо наследство, и защото искат късче от тази прелест да присъства и в гимназията, са предвидили не само изложби, но и два пленера по маршрути: Мелник - Роженски манастир -Гоце Делчев - Ковачевица - Лещен и Доспат - Ягодинска пещера - Триград - Мугла - Буйнова - Смолян. А всички ние с нетърпение очакваме техните картини, за да съпреживеем приятните мигове и емоции.

Клуб "Арт театър"

Участието в тази клубна форма е преференциално. Тя е само за зрелостници. Защото финалният акорд е пиесата "Един ден ученик във 2 АЕГ". Сценарият, режисурата, артистичният състав, декорите и костюмите ще бъдат реализация на випуск 2010. И не бива да се забравя, че пиесата е част от традицията и неповторимата индивидуалност на Втора Английска. Ръководители на клуб "Арт театър" са М. Николова и М. Стоилова

Клуб "Театър Ню Глоуб"

Под вещото ръководство на своите ръководители - Мария Методиева и Ани Колева - младите артисти продължават традицията на гимназията в областта на английския Шекспиров театър. Постановките са на английски език в съзвучие с мотото на клуба: "Английският език - мост към културата на стара Европа". Разбира се, всички са единодушни, че няма по-интерактивен, разностранен и задълбочен начин за овладяване на езика от представлението на театрална сцена. Така учениците, усетили в себе си артистични заложби, не само откриват непреходните човешки ценности на класическата английска литература, но и развиват интересите си в областта на езиковата култура.

Клуб "Народни танци"

Едва ли може да бъде направено по-добро представяне на клуба от това, което е направила Вяра Кунева от 10г клас: "Как преминава една тренировка? Събираме се в малкия салон на училището и правим разгрявка за начало. След това пускаме музиката и започваме да играем любимите си хора, да разучаваме нови стъпки, да се забавляваме. По този начин, освен че поддържаме добрата си физическа форма, опознаваме по-добре духа на българина и неговите традиции, които никога няма да угаснат, ако има млади хора като нас, които обичат и се забавляват с народните танци." Изявите на състава са на традиционните училищни празници, а особено атрактивни са надиграванията с танцовия състав на гимназия "Яне Сандански". Ръководител на клуб "Народни танци" е Теодора Цанова - учител по физическа култура и спорт.

Фотоалбуми

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.