Превенция за Безопасен интернет и защита на личните данни

На 8 февруари 2022 г. се отбелязва  международния Ден за безопасен интернет с мотото „Заедно за по-добър интернет“. Започнал през 2004 г. по инициатива ва Европейската комисия, Денят за безопасен интернет се отбелязва всяка година през февруари в повече от 140 държави.

В нашето училище отбелязването и провеждането на превенционна дейност е училищна политика и в седмицата 14-19.02.2022г. се проведе в 8 и 9 класове.

Тази година се постави акцент върху качването на заснети с лична информация видео клипове в социалните мрежи, даване на информация за личните данни, както и кибертормоза. 

Дейността по превенцията се преля с превенцията  за Деня на розовата фланелка, посветена на превенция на насилието и тормоза в училище и онлайн, в която активно участие взеха учениците от Училищния парламент. 

За различните видове тормоз и специално този, извършван в интернет, превенцията продължава и в по-горните класове, като се провеждат лектории и дискусии, обсъждат се  възможните варианти за опасностите, започващи в интернет пространството и завършващи в реалния свят и намиране  на ефективни стратегии за справяне с тях.

 

Фотоалбуми

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.