Открит урок на Катедра Картография и Географски информационни системи от СУ”Св. Климент Охридски” с ученици от профилирана подготовка по география и икономика в 12 клас

Открит урок на Катедра Картография и Географски информационни системи от СУ”Св. Климент Охридски” с ученици от профилирана подготовка по география и икономика в 12 класОткрит урок на Катедра Картография и Географски информационни системи от СУ”Св. Климент Охридски” с ученици от профилирана подготовка по география и икономика в 12 клас Открит урок на Катедра Картография и Географски информационни системи от СУ”Св. Климент Охридски” с ученици от профилирана подготовка по география и икономика в 12 класОткрит урок на Катедра Картография и Географски информационни системи от СУ”Св. Климент Охридски” с ученици от профилирана подготовка по география и икономика в 12 клас 

На 29.11.2.23 г. гл. асистент д-р Станислава Мишева, докторант Стоян Вълчев и студентката Ивелина Георгиева от Геолого-географския факултет на СУ”Св. Климент Охридски”представиха пред учениците от 12 клас с профилирана подготовка география и икономика открит урок на тема “Локализиране на обекти в района на Втора АЕГ”Томас Джеферсън” чрез използване на Service Area, анализ и отворени данни от OpenStreetMap”.

Извършиха и демонстрация на тема “Събиране и анализ на пространствени данни за количеството на фини прахови частици в атмосферния въздух около гимназията”. В момента на изследването данните за въздуха показаха висока чистота.

Учениците проявиха голям интерес, задаваха интересни въпроси за приложението на ГИС в различни сфери и възможностите за образование в тази специалност.

Фотоалбуми

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.