НАГРАДА ЗА МЛАД УЧЕН НА СЕМИНАРА „LIGHT for LIFE 2024”, ОРГАНИЗИРАН ОТ БАН

„LIGHT for LIFE 2024”

 „LIGHT for LIFE 2024” „LIGHT for LIFE 2024” „LIGHT for LIFE 2024”

 

На 16.05.2024 г. в Института по биофизика и биомедицинско инженерство на Българска академия на науките се проведе семинара “Light for Life 2024”, посветен на международния ден на светлината. За втора поредна година учени и студенти, работещи в областта на светлинно индуцираните биологични процеси, биомедицината и нанотехнологиите, както и съвременните светлинно базирани технологии представиха своите изследвания, разработки и иновации.

Гордеем се, че наред с авторитетни учени в семинара участва и ученик на Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“ - Кристиан Найденов от 11.е клас. Да го подкрепят на семинара присъстваха негови съученици от 11. клас, които изучават биология и химия като профилиращи предмети и техния преподавател г-жа Ирина Костадинова.

Кристиан представи свое изследване в доклад  на тема „Infrared changes of human antebrachium during physical activity: an experimental model proposal“ и бе удостоен с грамота като най-млад участник в семинара “Young Scientist Award”

Очакваме много нови научни постижения!

Фотоалбуми

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.