Деветата ученическа научна сесия на БАН

На 2 и 3 декември 2022 г. се проведе Деветата ученическа научна сесия на БАН. Тя събра ученици и техните научни ръководители от цяла България в зала „Проф. Марин Дринов“ на ул. „15 ноември“ №1 в гр. София. На научната сесия присъстваха 30 състава, като Втора АЕГ „Томас Джеферсън“ беше представена от два екипа от ученици на г-жа Севдалина Стоянова, преподавател по биология и здравно образование, които бяха отличени в сферите биомедицина и биология. 

Първият екип се състоеше от учениците от 10.е клас Кристиан Найденов, Атанас Диамандиев, Венцислав Дунев, Ема Станева и Теодор Асенов с научен ръководител д-р Емануил Найденов (Клиника и катедра по неврохирургия, УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ гр. София). Тяхната експериментална постановка „Термографски изменения в мускулите на ръката при контролирано писане“, която се базира на инфрачервената термография, беше представена от Кристиан Найденов и наградена от журито в сферата на биомедицината и биофизиката. 

Андреас Кицос от 11в кл. на 2. АЕГ представи презентацията по проект “Вибрионите - опасни и безвредни”, по който работиха  с Тодор Белев от 1. АЕГ. Научен ръководител на екипа беше доц. Вера Кольовска - ИЕМПАМ - БАН, а научен консултант - доц. Стефан Енгибаров от Института по микробиология на БАН. Проектът беше класиран на трето място. 

 

Фотоалбуми

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.