Благотворителността във 2. АЕГ и "Храна за Всеки" - Пътят към доброто и това да се наричаме ХОРА

Много успешно премина първата за тази учебна година, благотворителна акция на 2. АЕГ под наслов " Храна за всеки". Тази акция се провежда всяка година от началото до средата на м. октомври. Храните (трайни и пакетирани) се събират от учениците , със съдействието на техните родители и се даряват на "Доброволците на Свв. Георги" - милосърдни добротворци за подкрепа на бездомни, болни, страдащи и нуждаещи се. https://www.dobrovolcite.bg/

Благотворителността, съпричастността и оказване на подкрепа във форма "храната за всеки" са неизменим елемент от нашата солидарност и грижа за другите.

Чрез подкрепата и даренията на отговорните ученици и техните семейства, персоналът на 2.АЕГ, бездомни, болни и възрастни могат да се насладят на най-необходимата физическа необходимост - храна и най-важното, на усещането, че не са сами в битката си с нуждите и затрудненията. Ние знаем, че благотворителността и доброто у хората, създават по-добро гражданско общество, в което никой не остава гладен и презиран.

Тази година събрахме и дарихме 1002 кг. храна (захар, сол, олио, ориз, леща, боб, макарони и макаронени изделия, консерви, брашно и много сладки работи - бисквити, вафли, шоколад и др.). Учениците от Училищното самоуправление - ЕКО патрули и Училищен парламент поеха организацията, събирането и пренасянето на храната. Поеха ангажимент и за доброволчески посещения при приготвяне и раздаване на храната.

Да се надяваме, че нашите ученици ще продължат да се развиват и ще изградят онези личности, които с гордост ще бъдат наречени - ЧОВЕК!

Фотоалбуми

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.