„Учител-будител в дигиталната ера“

Тази учебна година Втора АЕГ „Томас Джеферсън“ се включи в кампанията  на Националния център за безопасен интернет   - „Учител-будител в дигиталната ера“ чрез своите най-млади преподаватели в екипа - новоназначените учители по БЕЛ Ивана Семерджиева и Зорница Танчева.

Целта на кампанията е да даде идея на българския учител как може да преподава дигитални умения   по време на редовните си часове, без да променя нито буква в годишното си разпределение. Чрез използване на интерактивни методи на обучение учителите могат да развиват у учениците си критично мислене, умения за търсене, оценка и систематизиране на информация в интернет, комуникация и работа в екип, като едновременно с това преподават материала за часа.

В духа на „неизбежната дигитализация на учебния процес“ по думите на Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, прилаганата методика на преподаване осигурява на учениците усвояване на нови компетентности, които ще им дадат възможност за придобиване на умения за  използване на модерните технологии в учебната дейност, както и за развиване на критично мислене при намиране на достоверната информация в интернет пространството.

Кампанията е и чудесен повод да бъдат спечелени за учителската професия младите кадри, което е едно от от основните предизвикателства на образователната ни система днес.

Материалите от проведените учебни часове може да намерите на сайта на Националния център за безопасен интернет.

Полезни Връзки

Адрес

ж.к. Стрелбище,
ул.Траяновa врата 26
район Триадица
Пощенски код 1408
+359 2 828 36 79
+359 888 19 17 61
+359 888 19 24 59
2els.bg@gmail.com

Втора Английска Гимназия

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.