Посещение на Спешния център на болница "Св. Ана" на 13.04. с ученици от клуб "Здраве".

На 13.04.2018 г. ученици от клуб "Здраве" във 2 АЕГ, ръководени от г-жа Севдалина Стоянова- преподавател по биология и здравно образование, имахме възможността да посетим Спешния център в едно от болничните заведения с доказани традиции в България- УМБАЛ "Св.Анна".

В болницата бяхме посрещнати и разведени лично от началника на неврологичната клиника- доц. Росен Калпачки, д.м., из високотехнологичния мозъчно-съдов център, в който се провежда най-съвременното лечение на инсулт. Той обединява няколко клиники: спешен комплекс, реанимация, неврохирургия, инвазивна лаборатория. Центърът разполага с нов скенер.

Присъствахме на снемането на анамнеза от лекари и разговаряхме с някои от пациентите на клиниката.

За съжаление посещението съвпадна с тежкия инцидент на АМ "Тракия" и затова то бе кратко, но макар и за малко ние се почувствахме като част от лекарския колектив и усетихме удовлетворението от това да спасиш човешки живот. За някои от нас това навярно ще помогне за бъдещата кариерна ориентация.

В края на своето посещение се убедихме, че зад привидния хаос стои една стройна система от правила на добрата болнична практика, изпълнявана от всеотдайните лекари, сестри и болничен персонал.

Полезни Връзки

Адрес

ж.к. Стрелбище,
ул.Траяновa врата 26
район Триадица
Пощенски код 1408
+359 2 828 36 79
+359 888 19 17 61
+359 888 19 24 59
2els.bg@gmail.com

Втора Английска Гимназия

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.