Награда глобално училище

Втора английска гимназия „Томас Джеферсън“ е сред петте победители в конкурса „Глобално училище“ 2018 от общо 55 кандидати. Конкурсът изисква разработване на ученически проекти и дейности, свързани с Целите на ООН за устойчиво развитие на Земята 2015-2030г. Получената награда е парична в размер на 1000лв. за дейности, грамота и транспарант „Глобално училище“ 2018.Наградата е за учениците от 11 клас на гимназията, които разработват инициативи в два екипа, свързани с цел 12 от Глобалните цели за устойчиво развитие: „Отговорно потребление“ под ръководството на г-жа Мариана Бошнакова.

Целта на първия екип /Патрисия Господинова, Венцислава Георгиева, Иван Димов и др./ е запознаване с глобалните проблеми и съпричастност към решаването им чрез популяризирането на дейността на организации като Enough Project,Conflict Free и Fair Trade. На фокус се поставя проблемът с прекoмерната консумация на ресурсите на Земята и отговорният избор на всеки от нас.

Вторият екип /Мила Виденова, Мария Цибранска, Йоана Станева и др./се концентрира върху проблема с прекомерната употреба на хартия-като „навик“ и изисквания на нормативната уредба. Целта е за разлика от другите кампании за пестене на хартия да погледнем на проблема като личен и като възможност за оптимизиране на консумацията на хартия. Учениците предлагат нови идеи като въвеждането на електронен подпис в различни институции в страната, оптимизиране на училищни дейности, свързани с разход на хартия, предложение за производство на хартия от индустриален коноп и бамбук, за пестене на дървесина (проучени са условията в България) и пречистване на въздуха.

 

Полезни Връзки

Адрес

ж.к. Стрелбище,
ул.Траяновa врата 26
район Триадица
Пощенски код 1408
+359 2 828 36 79
+359 888 19 17 61
+359 888 19 24 59
2els.bg@gmail.com

Втора Английска Гимназия

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.